Preview Mode Links will not work in preview mode

Jul 30, 2020

We zien het vaak in groepen en organisaties: weerstand op een genomen besluit of de te varen koers. Maar hoe uit zich die weerstand eigenlijk, en kun je dat herkennen en er dan vervolgens iets mee doen? Vandaag bespreken we hoe we weerstand en sabotage kunnen classificeren aan de hand van de Sabotagelijn uit...


Jul 23, 2020

Hoe je het ook wendt of keert, een groep mensen bij elkaar zal het systeem waarin zij zich bevinden op een bepaalde manier gaan ordenen. En dat gebeurt dus ook als er groepen bij elkaar gevoegd worden of uit elkaar worden gehaald. Wat doet dat met een groep en hoe kun je daar het beste mee omgaan?

Zoals altijd zijn we...


Jul 16, 2020

Just is weer in een boek bezig en vraagt zich hardop af of het wel gezond is om veel principes te hebben in een organisatie, en of je die principes wel moet uitschrijven. We gaan daar eens dieper op in en bespreken de voor- en nadelen van het expliciet maken van de (vele) principes waar je organisaties op draait.

Het...


Jul 9, 2020

Een overmatige drang om beslissingen te nemen, of juist eindeloos aan het wikken en wegen? Vandaag bespreken we Options Thinking. Wanneer is nou eigenlijk het juiste moment om een beslissing te nemen? 

Zoals altijd zijn we erg geïnteresseerd in feedback, vragen of ideëen voor nieuwe afleveringen. Je kunt ons...


Jul 2, 2020

Als je te horen krijgt dat je iets perfect doet, is dat dan goed of slecht nieuws? En wat als je te horen krijgt dat je alles verkeerd doet? Vandaag bespreken we hoe je te weten komt waar de mogelijkheden tot groei liggen, en hoe je zou moeten reageren als je kritiek krijgt.

Zoals altijd zijn we erg geïnteresseerd in...