Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 29, 2021

Weten wat er in je contract staat en wat voor afspraken je met elkaar maakt moet duidelijk zijn. Maar vaak beperken we ons tot zaken als salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Terwijl er zo veel meer opties zijn. We bespreken vandaag 'I-deals' of Idiosyncratic deals: individuele afspraken omtrent arbeidsvoorwaarden...


Apr 22, 2021

Een belangrijk en veel besproken onderwerp in organisaties is de betrokkenheid van medewerkers. En veel organisaties meten dit dan ook op de een of andere manier. Maar is dat wel zo'n goed idee, en wat voor rare zij-effecten ontstaan daar allemaal door?

Wil je onze podcast steunen? Wordt dan Patron van onze podcast voor...


Apr 15, 2021

Een brandende vraag van Just leidt tot een een gesprek over T-shapen, generalisten en specialisten. T-shapen was hot, maar was het een hype? Of is het nog steeds relevant?

Wij horen graag van je, je kunt ons vinden op onze Patreon pagina:  https://www.patreon.com/De_Toekomst_van_Organisaties of gewoon via:


Apr 8, 2021

Hoewel het niet voor iedereen beoordelingstijd is, werden we getriggered door een vraag van een collega: 'Wat nou als we helemaal geen beoordeling doen, maar iedereen gewoon x% erbij geven, los van hun prestaties?'. Zou dat werken? 

Wij horen graag van je, je kunt ons vinden op onze Patreon pagina: 


Apr 1, 2021

Past jouw baan wel bij jou? En pas jij wel bij je baan? Een belangrijke vraag om zo nu en dan bij stil te staan, maar je kunt het nog een stap verder nemen. Vandaag kijken we naar Job Crafting, een activiteit waarin je bezig gaat je eigen ideale (of huidige) baan meer te laten aansluiten bij wat je wilt, wat je kunt,...