Preview Mode Links will not work in preview mode

Jan 30, 2019

Privileges, wat zijn het precies? Na zelf onderdeel geweest te zijn van een "serious game" bespreken we privileges. In deze game hadden sommigen spelers privileges en andere niet. Wat doet dit met mensen zowel positief als negatief?
Vandaag bespreken we de impact van privileges en of het nog van deze tijd...


Jan 23, 2019

Veel bedrijven zijn continu op zoek naar het meer efficient maken van werkzaamheden, maar zouden we dat wel moeten doen? Is het niet veel verstandiger om op zoek te gaan naar effectiviteit, en wat is dan precies het verschil?

 

Vandaag bespreken we de verschillen tussen efficientie en ineffectiviteit, en hoe minder...


Jan 16, 2019

Om meer te bereiken werken we tegenwoordig steeds vaker samen in multi-disciplinaire teams, maar we doen soms nog wel steeds ons eigen werk, en het liefst op onze eigen manier. Tegelijkertijd hebben we rekening te houden met hoe we dingen samen toen, zodat we zoveel mogelijk impact kunnen hebben. 

Maar hoe verhouden die...


Jan 9, 2019

#8 Chief BlaBla Officer

Steeds meer organisaties realiseren zich dat bedrijfscultuur een essentieel onderdeel uitmaakt van het succes van een organisatie. En daarmee moet cultuur vertegenwoordigd zijn op het hoogste niveau van bedrijven. Sommige bedrijven introduceren hier een Chief Culture Officer, of Chief Happiness...


Jan 2, 2019

Rollen vs. Functies

Op het moment dat je ergens gaat werken, of van baan wisselt is er vaak een moment waarop je vastlegt wat je nieuwe functie nou precies inhoudt. Maar als onze wereld zo snel verandert, is dat eigenlijk nog wel handig? En hoe zou je het anders kunnen doen?

Vandaag bespreken we functiebeschrijvingen,...