Preview Mode Links will not work in preview mode

Aug 28, 2019

Bij alles wat je doet, maak je een afweging, maar waar baseer je dat eigenlijk op? Is het doel altijd om zoveel mogelijk winst te maken? En zo nee, wanneer dan niet en wat is het dan wel?

Vandaag kijken we eens naar je bedrijf besturen op basis van een bepaalde purpose, ikigai of principes vs het maximaliseren...


Aug 21, 2019

Meer geld verdienen is over het algemeen prettig, en weinig mensen onderhandelen over een lager salaris. Maar is er ook zoiets als teveel verdienen? Vandaag bekijken we de voor en nadelen van een hoog salaris.

De discussie ontstond naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant en andere media over de situatie...


Aug 14, 2019

Doe je eigenlijk altijd wat je jezelf voorneemt, en zo niet, waarom eigenlijk niet? Vandaag duiken we in de vraag: "Waarom zijn je intenties vaak niet hetzelfde als je daadwerkelijke gedrag?". En in de studio hebben we wederom een gast en vriend van de show Jordann Gross. Hij is even terug uit Duitsland om met ons aan...


Aug 7, 2019

We kwamen onlangs iets tegen waarvan we van tevoren dachten: "Wat heb je hier nou aan?", maar tijdens de sessie waren we verbaasd hoe goed het werkte. We hebben het over 'EventStorming', een bepaalde oefening die, geboren in de Software Engineering wereld, ook heel goed buiten dat domein is in te zetten.

En laat het nou...