Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 31, 2020

Nu dat we al meer dan 2 jaar op hebben zitten, en onze 100e aflevering nog vers in ons geheugen ligt, leek het ons niet echt nodig om weer eens terug te blikken. Dus in plaats daarom hebben we onszelf afgevraagd: Wat ligt er nou voor ons? Waar kijken we naar uit in 2021?

Zoals altijd zijn we erg geïnteresseerd in...


Dec 24, 2020

We zien het veel binnen teams en organisaties. Management klaagt dat teams geen eigenaarschap nemen en teams klagen dat het management ze geen vrijheid geeft. Hoe komt dat toch? Vandaag hebben we het over het belang van duidelijkheid als je hebt over wie wat nou precies mag beslissen, en hoe Delegation Poker uit...


Dec 17, 2020

"I'd rather be a pirate than join the Navy." - Steve Jobs. We kunnen wel wat meer piraten gebruiken, dus vandaag duiken we in wat dat nou precies betekent en hoe je dat meer kunt worden. We behandelen een paar moderne piraten en kijken hoe zij de wereld verbeteren, en hoe jij dat ook kunt doen.

Het boek wat we bespreken...


Dec 10, 2020

Waarom spelen we eigenlijk zo weinig op de werkvloer? En zeker nu we allemaal op afstand werken moeten we niet vergeten dat spel ook belangrijk is, en misschien nog wel belangrijker. Deze week hebben we daarom Nancy Beers te gast, die gepseicaliseerd is in Serious Play, en ons daar alles over kan vertellen.

Zoals...


Nov 26, 2020

Het einde van het jaar nadert weer dus we horen links en rechts weer dat er gereflecteerd moet worden. Maar is dit eigenlijk wel het goede moment voor reflectie? De nemen eens onder de loep wat dan wel een goede tijd is, en hoe je zo'n reflectie het beste kunt doen.

Zoals altijd zijn we erg geïnteresseerd in feedback,...