Preview Mode Links will not work in preview mode

Jun 19, 2019

Moeite met 'Nee' zeggen? Overal maar ja op knikken is lang niet altijd het beste voor jou en je organisatie, en kan zelfs desastreuze gevolgen hebben.

Daarom hebben we deze week Willem Vermaak te gast in de podcast. Hij schreef samen met Robbin Schuurman het boek '50 Tinten Nee' waarin ze allerlei verschillende manieren...


Jun 12, 2019

Vandaag een vraag die we aan de koffietafel kregen: "Is er eigenlijk nog wel een rol weggelegd voor het 'middle management' in organisaties van de Toekomst?'. Vandaag gaan we daar eens op in en kijken of het zo makkelijk is, of dat de werkelijkheid toch genuanceerder is.

Zoals altijd zijn we erg geïnteresseerd in...


Jun 5, 2019

We kwamen weer een nieuwe C-level titel tegen de afgelopen week: de Chief Failure Officer en dat leidde tot een interessant gesprek over wat voor soorten titels je eigenlijk op C-level zou willen hebben, en de toch eigenlijk best wel lastige vraag: als wij een bedrijf zouden opzetten - wat voor rollen zouden daar...


May 29, 2019

Is het belangrijker dat je doelpuntenmakers hebt, of mensen die de goede voorzet kunnen geven?

Even geen Sociocracy 3.0 deze week, maar, maar eens een zoektocht naar wat nou belangrijk is in teams en wat wetenschappelijk onderzoek op dat vlak ons eigenlijk vertelt.

En wees gerust het gaat echt niet alleen maar over...


May 22, 2019

Wat zijn eigenlijk de principes die onderliggend zijn aan Sociocracy 3.0? Dit is waar we eigenlijk hadden moeten beginnen, dus mocht je nog niks geluisterd hebben, start hier!

Meer informatie over Sociocracy 3.0 kun je hier vinden: https://sociocracy30.org/

En zoals altijd zijn we erg geinteresseerd in feedback,...